Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu președinta Seimas-ului Lituaniei, Viktorija Čmilytė-Nielsen

  • 25 Ianuarie 2022 09:07
Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu președinta Seimas-ului Lituaniei, Viktorija Čmilytė-Nielsen

Președintela Maia Sandu a avut o întrevedere cu președinta Seimas-ului Lituaniei, Viktorija Čmilytė-Nielsen, care se află în vizită la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Președinției, discuțiile s-au referit la evoluțiile de securitate din regiune și provocările cărora R. Moldova trebuie să le facă față în anul curent, cea mai importantă fiind criza energetică. Oficialele au vorbit și despre experiența lituaniană în ceea ce privește consolidarea independenței energetice a țării, o soluție fiind dezvoltarea energiei verzi și a celei regenerabile,

Maia Sandu i-a mulțumit doamnei Čmilytė-Nielsen pentru prietenia și susținerea de care Lituania a dat mereu dovadă în raport cu Moldova. „Mi-am exprimat interesul de a valorifica potențialul de cooperare economică între țările noastre. Am menționat, totodată, că ne dorim o intensificare a cooperării în materie de securitate, pentru combaterea dezinformării și a știrilor false, care sunt o amenințare pentru democrațiile de azi”, a mai spus Președinta Maia Sandu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău