Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei

  • 13 Noiembrie 2023 16:25
Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei

La Palatul Prezidențial din Chișinău, Majestatea Sa Custodele Coroanei a fost întâmpinată de Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, relatează Casa Regală a României, într-o postare pe Facebook.

La întâlnire au participat ASR Principele Radu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, șeful Casei Majestății Sale și cancelarul Casei, alături de consilieri ai Administrației Prezidențiale a Republicii Moldova, relatează sursa citată.
Șeful Statului și Custodele Coroanei au discutat detaliat despre eforturile Republicii Moldova pentru pregătirea începerii negocierilor cu Uniunea Europeană în vederea aderării la UE. De asemenea, au fost discutate proiectele Coroanei Române pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, atât în interiorul țărilor noastre, cât și pe continentul european.
"În primul rând, i-am transmis Majestății Sale aprecierile pentru tot sprijinul pe care îl avem din partea Majestății Sale pe calea integrării europene. Majestatea Sa sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova și comunică cu reprezentanții statelor membre ale Uniunii Europene, așa încât să avem o decizie pozitivă în decembrie pentru inițierea negocierilor și, în general, este o mare susținătoare a Republicii Moldova", a declarat, la finalul întâlnirii, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, relatează Agerpres.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău