Președinta Fundației „Open Dialogue", Ludmila Kozlowska, chemată, din nou, la audieri de către procurorii de la Chișinău. Ce se întâmplă dacă refuză să se prezinte

  • 24 Ianuarie 2019 12:42
Președinta Fundației „Open Dialogue

Președinta Fundației "Open Dialogue", Ludmila Kozlowska, a fost chemată iarăși la audieri la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din R. Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG, pe numele ei a fost expediată o citație în care este anunțată să se prezinte la Procuratură pe 15 februarie, la ora 14.00.

Potrivit citației, Kozlowska urmează să fie audiată "în cadrul unui dosar pornit pentru spălarea de bani de un grup organizat, spionaj și finanțarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale". În citație se mai spune că procuratura cercetează activitatea Fundației "Open Dialogue" în Republica Moldova și legăturile acesteia cu politicienii moldoveni.

Dacă Ludmila Kozlowska nu se va prezenta, procurorii ar putea cere aducerea ei la Procuratură, deoarece ea a ignorat și prima citație. Ea a fost chemată la Procuratură pentru interogatoriu la 27 decembrie 2018. Kozlowska a scris atunci pe rețelele sociale că nu a primit personal citația și a aflat despre ea din internet. 

"Regimul Plahotniuc a decis să nu se limiteze la nimic și a dat indicație nu doar Parlamentului, dar și Procuraturii să-mi intenteze dosar penal", a remarcat Kozlowska.

După cum a informat anterior INFOTAG, la începutul lunii octombrie, Parlamentul a creat o comisie specială de anchetă, ce a cercetat activitatea Fundației "Open Dialogue" și imixtiunii acesteia în treburile interne ale Moldovei. O parte a raportului prezentat de comisie a fost secretizat. Însă în a doua jumătate a lunii decembrie, raportul a fost desecretizat și publicat pe site-ul Parlamentului. Președintele comisiei, deputatul PDM, Igor Vremea, a spus că procuratura "trebuie să investigheze activitatea liderilor politici maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de Patrie".


Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău