Președinta CSP, Angela Motuzoc: Procesul de selectare a unui procuror general interimar este grăbit

  • 06 Octombrie 2021 15:28
Președinta CSP, Angela Motuzoc: Procesul de selectare a unui procuror general interimar este grăbit

Președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, precizează că procesul de selectare a unui procuror general interimar este grăbit.

Chiar dacă legea prevede un termen de până la 5 zile pentru anunțarea candidaturii, s-a purces astăzi la procedură (la o zi de la suspendarea lui Alexandr Stoianoglu). Au fost identificați doi candidați care să asigure interimatul: Dumitru Robu și Victoria Furtună, propuși de membrii CSP. Aceștia sunt invitați la Consiliu, la 15.30, pentru a-și exprima punctul de vedere, transmite IPN.

„Legea cu privire la procuratură a fost modificată și respectiva alegere a procurorului general interimar presupune identificarea candidaților, să fie acordul acestora – care deja a fost primit în ședință, exprimarea punctului de vedere, după care Consiliul va merge în deliberare pentru a fi ales și înaintat (candidatul) președintelui țării”, a declarat președinta CSP, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Procurorul general interimar va fi ales cu majoritatea voturilor membrilor CSP.

Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, membru CSP, a propus candidatura lui Dumitru Robu, dar a ținut să precizeze că, dacă aceasta va fi susținută, nu are nicio legătură cu Partidul Acțiune și Solidaritate. Ministrul justiției a mai spus că își dorește ca dosarul lui Alexandr Stoianogo să fie gestionat de procurori în conformitate cu rigorile legii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău