Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a avut o întrevedere cu președinta Parlamentului Lituaniei

  • 25 Ianuarie 2022 12:34
Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a avut o întrevedere cu președinta Parlamentului Lituaniei

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, s-a întâlnit cu Președinta Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen. La întrevedere au participat și secretarul Comisiei, Adrian Băluțel, împreună cu membrii acesteia – Galina Sajin și Mihail Druță.

Discuțiile s-au axat pe situația politică și socială din țara noastră, piața energetică din regiune și dezvoltarea relațiilor bilaterale. ”Prioritatea zero este integrarea europeană. Până acum, am reușit să scoatem Republica Moldova din izolarea internațională și să stabilim relații cu țările membre UE”, a declarat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.

Doina Gherman le-a mulțumit oficialilor lituanieni pentru sprijinul acordat țării noastre, inclusiv în combaterea pandemiei de Covid-19. ”Reiterez că această vizită este un semn clar de prietenie. În acest an, se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre”, a punctat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.

În perioada 24 – 25 ianuarie, Președinta Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, se află într-o vizită oficială în țara noastră, făcută la invitația Speakerului Igor Grosu. Din delegația Seimas-ului Lituaniei mai fac parte vicepreședintele Paramentului, Andrius Mazuronis, președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova, Kazys Starkevičius, și alți oficiali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău