Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a avut un schimb de opinii privind reforma justiției cu parlamentarul european Dragoș Tudorache

  • 13 Octombrie 2021 12:25
Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a avut un schimb de opinii privind reforma justiției cu parlamentarul european Dragoș Tudorache

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a avut o întrevedere cu Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în cadrul Parlamentului European și Coordonator al activităților PE de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova.

Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe reforma justiției. Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a enumerat prioritățile pe care le are guvernarea în acest sens. Printre ele se numără evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, îmbunătățirea actelor normative în acest domeniu și monitorizarea legalității averilor obținute. În această ordine de idei, Dragoș Tudorache și-a exprimat disponibilitatea de a oferi suport și consultanță în implementarea respectivelor inițiative.

”Fără o evaluare eficientă și obiectivă, nu vedem cum putem obține rezultate durabile. Iată de ce, suntem determinați să avansăm pe reforma justiției și să obținem rezultate bune”, a menționat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități.

De asemenea, Olesea Stamate i-a mulțumit deputatului european pentru suportul necondiționat, acordat țării noastre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău