Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea la Ierusalim convorbiri despre importul de gaz din Israel

  • 13 Iunie 2022 10:49
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea la Ierusalim convorbiri despre importul de gaz din Israel

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea astăzi la Ierusalim convorbiri despre importul de gaz din Israel, care va fi lichefiat în Egipt. Israelul își va dubla producția de gaze naturale până la aproximativ 40 de miliarde de metri cubi pe an.

Reporter: Dragoș Ciocîrlan - Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este așteptată în Israel, pentru o vizită de două zile. Ierusalimul și Cairo se îndreaptă spre un acord cu Bruxellesul, pentru exportul de gaz în Europa. Ambasada Uniunii Europene în Israel a anunțat că doamna Von der Leyen vine pentru a promova relațiile dintre Uniunea Europeană și Israel și cooperarea în domeniul energiei. La Ierusalim se va întâlni cu premierul Naftali Bennett, președintele Israelului, Isaac Herzog, și ministrul de externe, Yair Lapid. Va vizita Memorialul Holocaustului de la Yad Vashem și va primi un Doctorat Onorific de la Universitatea Ben-Gurion din Negev. Se așteaptă să îl întâlnească pe premierul palestinian Mohammad Shtayyeh, la Ramallah.

Vizita la Ierusalim intervine la câteva zile după ce Comisia Europeană a propus un acord de import de gaze din Israel, prin Egipt. Uniunea Europeană își va reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia, în urma războiului din Ucraina. Proiectul de acord trebuie aprobat de statele membre ale Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău