Președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen: Europa este alături de Maia Sandu

  • 11 Decembrie 2020 13:36
Președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen: Europa este alături de Maia Sandu

Europa este alături de Maia Sandu, a declarat președinta Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen, în cadrul conferinței europarlamentare „Femei lideri și rolul lor în procesul de democratizare a țărilor lor”, la care a participat și Maia Sandu, aleasă recent în funcția de șef al statului.

Președinta Comisiei Europene a felicitat-o, încă o dată, pe Maia Sandu, pentru alegerea sa în funcție și a subliniat că această cale nu va fi ușoară.

Ea a apreciat prioritățile stabilite de Maia Sandu în agenda sa: statul de drept și combaterea corupției. Te-ai ridicat împotriva corupției în sistemul educational și te lupți să decuplezi sistemul justiției de influențele politice și pentru asta, poporul moldovean te-a ales pe tine ca președinte al său, prima președinte femeie din istoria R. Moldova, a declarat Ursula Von Der Leyen.

Ea și-a mai exprimat încrederea că Maia Sandu le poate arăta fetelor că pot să devină tot ce doresc ele în viață și a amintit că a fost nevoie de 40 de ani ca la conducerea Comisiei Europene să vină o femeie, notează TVR Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău