Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a testat cu succes certificatul digital COVID-19

  • 17 Iunie 2021 12:58
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a testat cu succes certificatul digital COVID-19

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri că certificatul digital COVID-19 al Uniunii Europene funcționează, transmite caleaeuropeana.ro.

„Certificatul meu COVID-19 a fost verificat cu succes în Spania”, a declarat șefa Executivului European pe contul său de Twitter, potrivit sursei citate.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri că certificatul digital COVID-19 al Uniunii Europene funcționează.

„Certificatul meu COVID-19 a fost verificat cu succes în Spania”, a declarat șefa Executivului European pe contul său de Twitter.

Luni, președinții celor trei instituții ale UE, Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană au participat la ceremonia oficială de semnare a Regulamentului privind certificatul digital COVID al UE, marcând astfel încheierea procesului legislativ.

Potrivit oficialilor europeni, certificatul UE le va permite din nou cetățenilor să se bucure de cel mai tangibil și apreciat dintre drepturile UE – dreptul la liberă circulație. Intrat astăzi în vigoare, acesta ne va permite să călătorim mai în siguranță în această vară.

Scopul Certificatului digital COVID al UE este de a facilita circulația liberă și sigură în interiorul UE în timpul pandemiei COVID-19. Toți europenii au dreptul la liberă circulație, chiar și fără certificat, dar certificatul va facilita călătoriile, exonerând deținătorii de restricții precum carantina.

Certificatul digital COVID al UE va fi accesibil pentru toată lumea și va acoperi vaccinarea, testarea și recuperarea COVID-19; va fi gratuit și va fi disponibil în toate limbile UE; va fi disponibil în format digital și pe suport de hârtie; va fi securizat și va include un cod QR semnat digital; statele membre se vor abține de la impunerea unor restricții de călătorie suplimentare pentru deținătorii unui certificat digital COVID al UE, cu excepția cazului în care acestea sunt necesare și proporționale pentru a proteja sănătatea publică.

Începând cu 1 iulie, aceste norme devin aplicabile în toate statele membre: „Putem fi foarte mândri de această realizare. Și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut-o posibilă”, a declarat Ursula von der Leyen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău