Președinta Comisiei Europene își va susține miercuri discursul privind starea Uniunii Europene

  • 13 Septembrie 18:40
Președinta Comisiei Europene își va susține miercuri discursul privind starea Uniunii Europene

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își va susține miercuri, în fața Parlamentului European reunit în plen la Strasbourg, discursul său privind starea Uniunii Europene, urmat de o dezbatere cu eurodeputații.

Ursula von der Leyen va prezenta impactul activității Comisiei din ultimul an și planurile sale viitoare, în special în ceea ce privește solidaritatea UE cu Ucraina, sancțiunile împotriva Rusiei, măsurile de asigurare a aprovizionării cu energie a UE și de reducere a dependenței sale de combustibilii fosili ruși, precum și actualele creșteri ale prețurilor la energie, conform site-ului Parlamentului European.

Ea se va referi, de asemenea, la Pactul verde european și tranziția verde, digitalizare, răspunsul UE la pandemia de COVID-19 și pregătirea pentru viitoarele pandemii, precum și la planul de redresare NextGenerationEU.

Eurodeputații vor evalua, în răspunsurile lor, activitatea Comisiei și planurile acesteia pentru anul următor și își vor exprima propriile opinii și propuneri. Dezbaterea anuală privind starea Uniunii, prevăzută la ora locală 9.00 (10.00 ora României), le permite eurodeputaților să examineze rezultatele și prioritățile Comisiei Europene și să contribuie la stabilirea direcției politice a UE.

Dezbaterea privind starea Uniunii Europene este un moment esențial care evidențiază responsabilitatea Comisiei Europene față de reprezentanții UE aleși în mod democratic și promovează o Uniune mai transparentă și mai democratică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău