Președinta Comisiei Europene asigură Kievul de sprijin necondiționat înaintea summitului UE-Ucraina

  • 28 Ianuarie 2023 18:00
Președinta Comisiei Europene asigură Kievul de sprijin necondiționat înaintea summitului UE-Ucraina

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă, înainte de summitul UE-Ucraina de săptămâna viitoare, că Ucraina beneficiază de sprijin necondiționat din partea blocului comunitar și că această țară trebuie să reziste în fața atacurilor rusești pentru a apăra valorile europene, relatează Agerpres.

„gSuntem alături de Ucraina, fără niciun fel de 'dacă' sau 'dar'", a afirmat Ursula von der Leyen într-un discurs ținut la un eveniment al partidului său, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), la Düsseldorf, în Germania.

Ucraina "luptă pentru valorile noastre comune, luptă pentru respectarea dreptului internațional și pentru principiile democrației și de aceea Ucraina trebuie să câștige acest război", a spus ea.

Von der Leyen și colegii săi comisari europeni plănuiesc un summit UE-Ucraina la 3 februarie.

Totodată, ea a pledat pentru trecerea în forță a Germaniei la energiile regenerabile, pentru binele climatului și pentru a reduce veniturile Moscovei, potrivit DPA.

"'Nu se poate reveni la dependența de combustibilii fosili ruși în nicio circumstanță", a afirmat Ursula von der Leyen în același discurs.

"Acesta este un obiectiv pentru generații pe care trebuie să-l rezolvăm", a insistat ea.

Ursula von der Leyen, membră a CDU, s-a exprimat la o reuniune a partidului său în landul Renania de Nord-Westfalia, un centru industrial puternic, unde se află Köln, Dusseldorf și Dortmund.

Acest land din vestul Germaniei are toate premisele pentru a ieși mai puternic din această transformare către tehnologiile curate, a spus ea.

Dar lupta împotriva schimbărilor climatice nu trebuie să fie abordată în detrimentul economiei, a ținut săbserve șefa Comisiei Europene.

Președintele rus Vladimir Putin 'a crezut că ne poate șantaja cu dependența noastră de petrol, cărbune și gaze din Rusia', dar Germania a găsit repede alte surse, a mai spus Ursula von der Leyen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău