Președinta Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi: Trump cel dezechilibrat, labil și periculos trebuie să fie judecat

  • 09 Ianuarie 2021 19:15
Președinta Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi: Trump cel dezechilibrat, labil și periculos trebuie să fie judecat

Președinta Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, a cerut punerea sub acuzare a președintelui în exercițiu Donald Trump pentru rolul său în evenimentele de miercuri de la Capitoliu, transmite sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

''Din păcate, persoana care conduce aripa executivă este un dezechilibrat, labil și periculos președinte al Statelor Unite'', a afirmat politiciana democrată într-un interviu ce va fi difuzat integral duminică de postul de televiziune CBS.

''Și suntem doar la câteva zile până vom putea fi protejați de el. Dar el a făcut ceva atât de grav încât ar trebui să existe o punere sub acuzare împotriva sa'', a subliniat Pelosi.

Ea a cerut demisia imediată a lui Donald Trump și a amenințat cu lansarea a încă unei proceduri de impeachment.

Sute de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliția la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofițer de poliție.

Congresmenii democrați au redactat un proiect de rezoluție pentru a începe procedura de destituire a lui Donald Trump sub acuzația de incitare la revoltă. Totuși, procedura ar urma să fie decisă în Senat, unde încheierea ei înainte ca Joe Biden să-și preia mandatul de președinte, la 20 ianuarie, este practic imposibilă.

Dacă Donald Trump va fi găsit vinovat după ce își încheie mandatul, el ar putea primi interdicția de a deține funcții publice la nivel federal, ceea ce ar însemna că nu va putea candida la alegerile prezidențiale americane din 2024.

În calitate de președinte al SUA, Trump se bucură de imunitate, care însă este valabilă doar până la încheierea mandatului său la Casa Albă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău