Președinta BERD: Perspectivele economice ale R.Moldova sunt încurajatoare

  • 15 Noiembrie 2021 16:04
Președinta BERD: Perspectivele economice ale R.Moldova sunt încurajatoare

În prezent, perspectivele economice ale R.Moldova sunt încurajatoare. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta, luni, a declarat președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BED), Odile Renaud-Basso, în cadrul Forumului investițional "Moldovan Capital Markets Day 2021", care se desfășoară la Bursa de Valori din Londra.

Potrivit ei, BERD și R.Moldova sunt legate prin relații strânse de parteneriat.

"Am fost împreună și în vremuri bune și mai puțin bune. Perspectivele pentru Moldova arată astăzi mai promițător decât în alți ani. Poporul Republicii Moldova a transmis un mesaj puternic la alegerile parlamentare, iar acum toate ramurile guvernării sunt unite sub conducerea unui partid, care pledează pentru reforme. Urmează provocări. Dar economia R.Moldova își revine din șocul pandemic. Ultima noastră prognoză arată o creștere a PIB-ului de 7% în 2021", a spus Odile Renault-Basso.

Ea a amintit că criza bancară din 2014 a necesitat un șir de schimbări structurale, acum "accentul fiind pus pe asigurarea transparenței și a guvernanței corporative, precum și atragerea mai multor investitori de încredere".

Președintele BERD a remarcat situația destul de bună din sectorul bancar al Republicii Moldova.

"Nu este de mirare că unul dintre liderii sectorului examinează oportunitatea de listare internațională. Vorbim despre maib și salutăm acest fapt în calitate de unul dintre cei mai mari acționari. maib se angajează să atingă cele mai înalte standarde de guvernanță corporativă. Salutăm intenția băncii de a-și extinde portofoliul verde (proiecte de energie verde)", a spus ea.

Președintelele BERD consideră că în R. Moldova urmează "vremuri bune", iar situația actuală din sectorul bancar aduce speranța și mai mare a unui asemenea rezultat".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău