Președinta a vorbit cu studenții de la jurnalism de la USM

  • 01 Septembrie 2023 16:57
Președinta a vorbit cu studenții de la jurnalism de la USM

În prima zi a anului de învățământ, Președinta Maia Sandu a mers să vorbească cu studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova. Șefa statului le-a spus că, în aceste timpuri complicate, Republica Moldova are nevoie mai mult ca oricând de jurnaliști profesioniști, corecți și curajoși, transmite Președinția.

Războiul de la hotarul nostru și pandemia, care a afectat o lume întreagă, au demonstrat cât de important este să avem acces la informație veridică și un spațiu informațional liber. Iar rolul jurnalistului este crucial în acest sens”, a punctat Președinta. 

Șefa statului susține că oamenii informați sunt puternici, pentru că pot face alegeri corecte: „Cu regret, la televizor, pe portalurile de știri, nu se spun doar adevăruri. Acum, când fiecare om cu un telefon în mână poate crea conținut informațional și când diverși actori vor să manipuleze opinia publică în interes propriu, presa liberă este cea care asigură un spațiu mediatic curat. Le-am spus viitorilor jurnaliști că ei sunt cei care pot influența, la propriu, viitorul acestei țări, prin modul în care vor informa societatea, prin valorile de care se ghidează și prin străduința prin care vor ajunge la miezul lucrurilor”. 

De asemenea, Președinta Maia Sandu le-a urat studenților să citească mult, să țină pasul cu inovațiile în domeniu și să-și practice meseria aleasă cu încredere și responsabilitate, aici, în Moldova.

În această primă zi de școală, le urez tuturor elevilor, studenților, dascălilor, dar și părinților, un an de studii cât mai interesant și cu rezultate bune și foarte bune, un an în care să acumuleze experiențe utile și amintiri pentru o viață”, a spus șefa statului. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău