Presa străină, surprinsă de atmosfera summit-ului UE de la Sibiu: Liderii UE nu au parte de aşa ceva în fiecare zi

  • 11 Mai 2019 08:50
Presa străină, surprinsă de atmosfera summit-ului UE de la Sibiu: Liderii UE nu au parte de aşa ceva în fiecare zi

Summit-ul de la Sibiu a fost reflectat în jurnalele de ştiri din toate ţările europene, şi nu numai. Fiecare gest, fiecare moment a fost urmărit de sutele de jurnaliști veniţi special să relateze despre eveniment şi concluziile lui.

Nu au ratat, însă, nici momentele mai puţin formale, iar trăgând linie, au concluzionat cu toţii: România e un loc în care merită să revii, relatează Digi24.

Georg Matthes, jurnalist Deutsche Welle: „Mulţimea i-a întâmpinat ca pe nişte eroi (pe liderii UE, n.red.), au făcut o baie de mulţime în timp ce lumea scanda numele Uniunii Europene, lucru de care liderii UE nu au parte în fiecare zi”.

Jurnaliştii străini nu puteau rata cel mai neaşteptat moment al summitului de la Sibiu. Baia de mulţime făcută de liderii Uniunii Europene a atras atenţia televiziunilor străine, iar un moment inedit, care l-a avut în prim-plan pe premierul Luxemburgului, a fost surprins de Euronews.

Dincolo de momentele amuzante, jurnaliştii au relatat şi subiectele serioase ale summit-ului de la Sibiu.

Jurnalist CNBC: „Peste 24 de lideri s-au adunat în acest oraş medieval, Sibiu, pentru a discuta despre viitor. Asta fiindcă în această lună vor avea loc alegeri europarlamentare, lucru care va însemna că vom avea o nouă Comisie Europeană, care va avea un nou set de priorităţi.”

Darren McCafrey, jurnalist Euronews: „Această declaraţie conţine 10 angajamente importante, ce trasează agenda pentru următorii 5 ani. Ele se referă la prosperitatea economică pentru cetăţenii UE, dar şi la angajamentul de a lupta împotriva schimbărilor climatice, pentru o Europă mai verde”.

ZDF şi France 24 sunt alte televiziuni care şi-au trimis jurnaliştii la Sibiu, pentru summitul Uniunii Europene. O întâlnire care a stârnit şi interesul televiziunilor din Golful Persic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chişinău
-0,54 °C
cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:2,1 m/s
Sun
6 °C
Mon
6 °C
Tue
5 °C
Wed
8 °C
Thu
5 °C

Curs oficial BNM 22 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 -0.0000
USD 17.7719 -0.0000
RON 4.0068 -0.0000
UAH 0.7293 -0.0000
RUB 0.2786 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău