Presa străină a alocat spatii ample protestului de sâmbătă din Piața Victoriei de la București

  • 11 August 2019 16:09
Presa străină a alocat spatii ample protestului de sâmbătă din Piața Victoriei de la București

Mai multe publicații străine au alocat spații ample protestului de ieri din Piața Victoriei, la un an de la violențele înregistrate în același loc.

Fie că este vorba de agenții de presă sau posturi de televiziune, presa internațională a surprins atât elementele legate de manifestații, cât și contextul în care au avut loc, transmite Radio România Actualități.

Agenția Reuters a remarcat caracterul pașnic al manifestației și faptul că acesta a fost organizat de grupuri de români care muncesc în străinătate. Dincolo de relatarea la zi, Agenția France Presse a consemnat poziția unei doamne în vârstă de 60 de ani, venită să protesteze, a spus ea, împotriva nedreptăților pe care le trăiește în fiecare zi, a corupției clasei politice și a unui sistem de sănătate îmbătrânit.

Titlul articolului din ediția în engleză a Radio Europa Liberă este „Știm ce ați făcut vara trecută”. Publicația remarcă faptul că manifestația de ieri a avut ecouri și în restul țării și a marcat un an de la reprimarea violentă a manifestației din 10 august.

Subiectul a fost acoperit și de postul de televiziune german Deutsche Welle care menționează că protestele au loc într-un context în care coaliția de guvernare este slăbită față de anul trecut de alegerile europarlamentare, de trimiterea la închisoare a liderului ei, dar și de tragedia de la Caracal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău