Presa se întreabă dacă se prefigurează o nouă „monstruoasă coaliție” (revista presie)

  • 14 Ianuarie 2015 09:15
Presa se întreabă dacă se prefigurează o nouă „monstruoasă coaliție” (revista presie)

Presa scrie despre negocierile dintre partidele parlamentare privind crearea unei majorități parlamentare.

Negocieri în paraleltitrează Adevărul. Ieri a avut loc o primă întâlnire între reprezentanții Partidului Democrat, Partidului Liberal Democrat și cei ai Partidului Comuniștilor. Reprezentanții celor trei partide au negat că ar fi început negocieri, afirmând că au vorbit despre eventualitatea unei colaborări. Totodată,continuă discuțiile dintre liberali, liberal-democrați și democrați pentru un nou guvern. Și Ziarul Național scrie că Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat au avut ieri primul dialog cu Partidul Comuniștilor în privința creării unei coaliții de guvernare. Reprezentantul PLDM, vicepreședintele Vadim Pistrinciuc, a declarat că discuțiile au avut loc „pe note pozitive”, iar toți interlocutorii au arătat o „poziție consolidată” privind oferirea unei stabilități R. Moldova.

Evenimentul Zilei se întreabă dacă se prefigurează o nouă „monstruoasă coaliție”. PLDM și PDM au inițiat discuții cu PCRM care ar putea duce la formarea unei coaliții majoritare dintre cele trei formațiuni, în detrimentul unei alianțe dintre partidele pro-europene împreună cu PL. Spre deosebire de negocierile PLDM-PDM-PL, după care reprezentanții partidelor erau scurți în declarații, după runda de discuții cu PCRM, aceștia nu au ezitat să dea aprecieri calității dialogului și să sugereze că le-ar fi mult mai simplu să găsească un numitor comun în această formulă decât cu PL.

Timpul menționează că mai mulți liberali, printre care deputații Valeriu Munteanu și Gheorghe Brega au publicat noi informații despre solicitările PL. Pe lângă cele legate de sistemul bancar sau împărțirea funcțiilor în stat, liberalii solicită depolitizarea principalelor structuri de forță și numirea unui procuror general din străinătate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău