Presa rusă: Expulzările coordonate de diplomați ruși au dus la înrăutățirea relațiilor între Moscova și Occident

  • 27 Martie 2018 14:49
Presa rusă: Expulzările coordonate de diplomați ruși au dus la înrăutățirea relațiilor între Moscova și Occident

Presa rusă apreciază marți, 27 martie, că expulzările coordonate de diplomați ruși de către aproximativ 20 de țări după otrăvirea unui fost agent rus au făcut ca relațiile între Moscova și Occident să intre într-o nouă perioadă de 'Război rece', relatează Agerpres.

Acesta este un 'flashmob rusofob', titrează semioficiosul Izvestia, în timp ce ziarul Nezavisimaia Gazeta subliniază că 'nu au existat niciodată expulzări coordonate'.

Potrivit cotidianului Kommersant, aceste 'măsuri de o severitate fără precedent reprezintă doar o altă agravare a relațiilor dintre Rusia și Occident'.

Conform postului de radio independent Eho Moskvî, 'întreaga politică a Rusiei și-a concentrat energia în direcția autodistrugerii începând cu 2014', anul anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova, act ce a fost urmat de o serie de sancțiuni occidentale.

Douăzeci și trei de țări, inclusiv 16 state membre ale Uniunii Europene, au decis să expulzeze cel puțin 116 de diplomații ruși, ca represalii ale Occidentului după otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal pe teritoriul Marii Britanii la 4 martie, acțiune comisă de Moscova, conform Londrei.

În cadrul acestor demersuri, Washingtonul conduce de departe prin expulzarea a 60 de diplomați considerați ca fiind 'agenți de informații', decizând și închiderea Consulatului Rusiei din Seattle, pe coasta de vest.
Moscova a denunțat un 'gest provocator' și a promis să riposteze la rândul său.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău