Presă | Republica Moldova negociază în secret restructurarea datoriilor la gaze cu Gazprom

  • 25 Ianuarie 2017 10:06
Presă | Republica Moldova negociază în secret restructurarea datoriilor la gaze cu Gazprom

O delegația guvernamentală în frunte cu viceministrul Economiei Valeriu Triboi a plecat la Moscova pentru a negocia un acord de restructurare a datoriilor la gaze cu gigantul rus Gazprom.

După vizita oficială la Moscova a președintelui Igor Dodon, în capitala Federației Ruse a plecat în regim operativ și o delegație guvernamentală, în frunte cu viceministrul Economiei Valeriu Triboi, scrie mold-street.com.

Aceasta urmează să aibă întrevederi cu șefi de la Gazprom și din cadrul Ministerului rus al Energeticii.

Negocieri secrete

Oficialul nu a răspuns la telefon. Un alt membru al delegației, Călin Negură, șeful direcției generale energetică din cadrul Ministerului Economiei a refuzat să dea detalii despre vizită și scopul ei.

De la Moldovagaz am fost informați că reprezentanții companiei nu participă la negocieri.

Potrivit unor surse guvernamentale principalul subiect pe agenda negocierilor este un acord de restructurare a datoriilor pentru gaze a Republicii Moldova care se ridică la circa 800 de milioane de dolari.

În plus ar urma să fie negociată și continuarea colaborării energetice moldo-ruse, inclusiv prelungirea contractului de achiziție a energiei electrice de la Centrala Electrică (CERS Moldovenească) de la Cuciurgan, prin intermediara Energocapital.

Anterior vice-ministrul Valeriu Triboi a vorbit despre inițierea unor negocieri cu Gazprom privind o restructurare a datoriei la gaze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău