Presa internațională, despre Simona Halep: "Noua regină WTA"

  • 07 Octombrie 2017 12:53
Presa internațională, despre Simona Halep:

imona Halep a devenit al 25-lea lider mondial din istoria WTA după victoria contra Jelenei Ostapenko din semifinalele de la Beijing, iar succesul împotriva letonei e elogiat în presa din toată lumea, scrie Digisport.ro.

 "Halep face istorie și devine al 25-lea lider WTA", a titrat site-ul WTA, care amintește că Simona Halep a devenit "prima jucătoare din țara sa care ajunge numărul 1 în lume".

"Ascensiunea ei întrerupe supremația lui Garbine Muguruza, care a petrecut numai patru săptămâni în această poziție. Halep este a cincea femeie care ajunge pe locul 1, după Angelique Kerber, Serena Williams, Karolina Pliskova și Garbine Muguruza. Performanța sa vine după calificarea în a cincea finală din acest an, la Beijing. În ultimele 52 de săptămâni, Halep a câștigat Open-ul Madridului pentru al treilea titlu Premier Mandatory din cariera sa, a ajuns în finală la Roland Garros, Roma și Cincinnati și în sferturi la Wimbledon. În acest sezon a avut cinci victorii contra jucătoarelor din top 10 și a ajuns în sferturi în 11 din ultimele 13 turnee ale sale. La finalul Wimbledon-ului, Halep a devenit jucătoarea activă cu cea mai lungă perioadă în care s-a aflat în top 10. A intrat între primele zece jucătoare ale lumii pe 27 ianuarie 2014 și se află acolo începând de atunci", au descris cei de la WTA performanța jucătoarei din Constanța.

Și L'Equipe a lăudat performanța româncei. "Simona Halep a jucat meciul perfect în fața Jelenei Ostapenko. Emoția de la final a fost vizibilă. Pentru că românca nu doar a ajuns în finala la Beijing, ci va fi de luni noul număr 1 mondial. Noua regină a clasamentului WTA va trebui să aștepte pentru a-și cunoaște adversara din finala de duminică, dintre Caroline Garcia și Petra Kvitova", a notat cotidianul francez.

"Halep zboară spre finală și devine noul lider mondial", a titrat și Gazzetta dello Sport. "Pentru a trece de Ostapenko și a deveni al 25-lea număr 1 în lume, Halep a avut nevoie de 75 de minute. Un 6-2, 6-4 fără istorie pentru o revanșă contra letonei pentru finala de la Roland Garros. Halep este prima româncă aflată în fruntea clasamentului mondial", au scris jurnaliștii italieni.

"Halep îi fură numărul 1 lui Garbine. Regimul lui Muguruza în fruntea clasamentului WTA se va încheia luni, zi în care Simona va deveni cel de-al 25-lea lider din istoria WTA. Românca a profitat de retragerea Muguruzei și a ajuns în finală la Beijing, asigurându-și primul loc. Muguruza și Halep se vor duela pentru primul loc din nou, la Turneul Campioanelor", se arată în articolul spaniolilor de la Marca.

"A treia oară (este a patra oară de fapt n.r) cu noroc pentru Simona Halep. O va detrona luni pe Garbine Muguruza, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko și a ajuns în finală la Beijing", au notat britanicii de la Daily Mail.

Simona Halep a învins-o cu 6-2, 6-4 pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele turneului de la Beijing, și a devenit prima româncă lider mondial în tenis și al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău