Presă: Donald Trump se gândește să candideze din nou, la alegerile prezidențiale din 2024

  • 10 Noiembrie 2020 09:20
Presă: Donald Trump se gândește să candideze din nou, la alegerile prezidențiale din 2024

Președintele în funcție al SUA, Donald Trump, le-a transmis consilierilor că analizează posibilitatea de a candida din nou în scrutinul prezidențial, în anul 2024, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul de știri Axios.com, preluat de Agerpres.

Doi oficiali din echipa actualului președinte al SUA au declarat, sub protecția anonimatului, că Donald Trump se gândește să candideze în 2024. Echipa de campanie electorală a lui Donald Trump și Casa Albă au refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Potrivit Constituției SUA, orice președinte poate avea cel mult două mandate, dar nu este absolut necesar să fie consecutive.

Donald Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, în scrutinul prezidențial desfășurat săptămâna trecută. Echipa lui Trump contestă rezultatele în state decisive.

„Acesta este cel mai clar indiciu că Donald Trump înțelege că a pierdut scrutinul din 2020 în fața lui Joe Biden, chiar dacă președintele continuă să insiste în mod fals că el este adevăratul câștigător, că au existat fraude electorale și că echipa sa va lupta până la final în instanțele judiciare”, comentează site-ul Axios.com, preluat de Mediafax.

În momentul învestirii în funcția de președinte al SUA, în ianuarie 2017, Donald Trump a depus documente la Comisia Electorală Federală în perspectiva candidaturii în 2020.

Consilierii politicienilor republicani care ar putea să candideze în 2024 se tem de perspectiva unei noi candidaturi a lui Donald Trump în scrutinul intern pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în viitorul scrutin prezidențial. Donald Trump este foarte popular în rândul electoratului republican.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău