Presa de la Chișinău, despre revenirea lui Vlad Plahotniuc în PDM

  • 21 Decembrie 2015 10:15
Presa de la Chișinău, despre revenirea lui Vlad Plahotniuc în PDM

Revista presei din 21 decembrie 2015

Vlad Plahotniuc revine în Partidul Democrat din Republica Moldova, titrează Adevărul. Acesta va participa direct la formarea majorității parlamentare. Anunțul a fost făcut de către Vlad Plahotniuc pe pagina oficială de facebook. Scopul meu și al PDM este să participăm la crearea unei majorități care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova acum: o terapie de șoc, care să o scoată din criza în care se află, atât economic și social, cât și politic”, scrie Plahotniuc. Oficialul consideră că dacă nu vor reuși formarea majorității parlamentare, atunci ne rămâne soluția anticipatelor. 
Acesta se arată indignat de faptul că politicienii nu caută soluții pentru a stabiliza criza politică, dar sunt preocupați de funcții.  

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, care își autosuspendase funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat în ziua în care Vladimir Filat a fost arestat, a anunțat că revine în politică, scrie portalul Independent.  Oligarhul și-a anunțat revenirea în noaptea zilei de duminică spre luni, la ora 03:00, printr-un mesaj pe Facebook, remarcă publicația elșectronică. Plahotniuc și-a motivat revenirea prin faptul că a „ajuns la concluzia că, deja de câțiva ani, partidele politice se învârt în același cerc vicios și nu reușesc să găsească soluții de ieșire”.

Demiterea Guvernului Streleț a avut un singur scop – „promovarea unei piese în câteva acte care să se încheie cu înaintarea în ultimul moment a lui Vladimir Plahotniuc în fruntea Guvernului”, scrie Ziarul național care îl citează pe președintelui interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleț, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la N4.

„Dar asta nu va merge”, a spus Streleț, afirmând că deputații liberal-democrați nu văd cum ar susține un candidat cu cel mai mare anti-rating popular.

Valeriu Streleț a dezvăluit că, atunci când reprezentanții PLDM au fost convocați la Președinție, șeful statului Nicolae Timofti le-a spus că democrații insistă pe candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier, i-au promis că asigură voturile în parlament pentru acesta și președintele i-a întrebat dacă liberal-democrații îl vor vota.

Statul Republica Moldova se zbate, în continuare, ca peștele pe uscat. Existența sa ca stat fiind un accident istoric, toate consecințele-i sunt efecte secundare ale aceluiași fenomen, constată Timpul.

Republica Moldova, fiind o imitație de uniune sovietică totalitară, liderii care o conduc încearcă să facă exact opusul. Ei vor să preia puterea în ciuda opoziției populare și să ne convingă ulterior cum „va curge miere” pe străzile din țară. Încă nu este târziu pentru putere să se trezească și să renunțe la visurile „vesele”, subliniază Timpul. Fără un guvern euro-tehnocrat, care va conduce în interesul cetățenilor, schimbarea dorită de oameni va avea loc chiar dacă va fi nevoie să curgă pe străzi sânge, conchide publicația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău