Presa a publicat o listă cu „susținătorii lui Șor din toată țara”. Poliția Republicii Moldova nu confirmă, dar nici nu infirmă datele respective

  • 25 Octombrie 16:04
Presa a publicat o listă cu „susținătorii lui Șor din toată țara”. Poliția Republicii Moldova nu confirmă, dar nici nu infirmă datele respective

Mai multe instituții de presă din Republica Moldova au publicat astăzi, 25 octombrie, un document amplu care dezvăluie detalii despre „rețeaua susținătorilor lui Ilan Șor”. Potrivit informațiilor făcute publice, aceste persoane ar fi fost implicate în scheme de cumpărare a voturilor la referendum și în primul tur al alegerilor prezidențiale, transmite IPN.

Documentul conține nume și date personale ale celor care ar fi participat la aceste acțiuni, sugerând o organizare bine pusă la punct, cu ramificații la nivel național.

Sursa scurgerii de informații este atribuită unui ofițer de poliție anonim. Portalul Nokta din autonomia găgăuză scrie că a primit informațiile de la o persoană care s-a prezentat drept ofițer de poliție. 

Acesta, scriu jurnaliștii portalului, explică și motivele pentru care a decis să facă publice informațiile personale ale activiștilor. Lista conține, pe lângă nume, adrese de domiciliu, date de naștere și numere de telefon mobil — invocând în special „încercările de a discredita și submina munca poliției și a Serviciului de Informații și Securitate (SIS)”.

Cu referire la această listă, Poliția Republicii Moldova nu confirmă, dar nici nu infirmă datele respective, „atât timp cât aceste informații nu au fost suprapuse cu cele deținute de organele de drept”.

Totodată, aluziile aduse la disensiunile dintre instituțiile judecătorești, de drept și cele de forță în procesul de documentare a unei organizații criminale, Poliția le respinge cu vehemență. Or, anume conlucrarea profesionistă între instituțiile statului ne-a permis să documentăm eficient acest proces masiv de corupere electorală.

Catalogăm acest fapt drept o tentativă de dezbinare instituțională, căreia Poliția nu îi va da curs”, se arată în comunicatul emis de Poliție.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău