Preotul Pavel Borșevschi: Vom sărbători acest Paște acasă, ca o ascultare, transformând casele noastre în biserici! (AUDIO)

  • 18 Aprilie 2020 14:10
0%
00:00:00
00:00:00

Ne aflăm în ajunul luminatei sărbători a Învierii Domnului. În această zi, tradițional gospodinele coc pașca, se vopsesc ouăle și creștinii se pregătesc pentru a participa la slujba învierii. Din păcate, în condițiile carantinei globale, vom fi nevoiți să întâmpinăm acaeastă sărbătoare de acasă.

 Și în această situație, însă, putem simți marea bucurie a învierii Domnului, sărbătorind-o ca pe o înviere și a noastră personală. E nevoie să conștientizăm , poate mai profund ca altădată, semnificația celor ce se întâmplă în biserică în aceste zile și în aceste clipe. Doar anume în ziua de sâmbătă, spune părintele Pavel Borșevschi de la biserica Sfântul Dumitru din Chișinău, se produce acea schimbare a plângerii pentru Dumnezeul cel răstignit de răutatea noastră omenească, în Hristos cel Înviat, prin care înviem și noi, oamenii. Vă propunem să ascultați un interviu la această temă cu preotul Pavel Borșevcschi, realizat de Alina Rusu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău