Premiul UNESCO pentru Pace pe 2022, acordat fostului cancelar german Angela Merkel

  • 23 August 2022 20:39
Premiul UNESCO pentru Pace pe 2022, acordat fostului cancelar german Angela Merkel

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a decis marți să acorde Premierul pentru Pace pe 2022 fostului cancelar german Angela Merkel, pentru ''eforturile sale de a primi refugiați'', transmite DPA.

„Toți membrii juriului au fost mișcați de decizia sa curajoasă din 2015 de a primi peste 1,2 milioane de refugiați, în special din Siria, Irak, Afganistan și Eritreea. Aceasta este moștenirea pe care ea o lasă'', a declarat președintele juriului, Denis Mukwege, laureat al Nobelului pentru Pace în 2018.

La rândul său, directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, a lăudat-o pe Angela Merkel, afirmând că decizia acordării premiului amintește că ''modul în care îi tratăm pe migranți și refugiați este o problemă esențială''.

Distincția, care oficial se numește Premiul pentru Pace Félix Houphouët-Boigny-UNESCO, este denumită astfel după fostul președinte al Cote d'Ivoire.

Premiul a fost acordat anual începând din 1989 unor persoane, organizații sau instituții care au făcut un efort special pentru a promova, a studia sau a securiza pacea.

Deocamdată nu s-a decis când îi va fi înmânat acest premiu Angelei Merkel, care a părăsit viața politică anul trecut, la capătul a patru mandate de cancelar federal al Germaniei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău