Premiu UE care va contribui la oprirea tinerilor de a fuma

  • 12 Aprilie 2018 12:31
Premiu UE care va contribui la oprirea tinerilor de a fuma

Comisia Europeană a lansat premiul Uniunii Europene în domeniul sănătății, ediția 2018, pentru organizațiile nonguvernamentale, care vor contribui la lupta împotriva tutunului, în special prin oprirea tinerilor de a fuma. ONG-urile care doresc să participe trebuie să prezinte inițiativele, acțiunile, campaniile realizate privind promovarea normelor fără fumat, eforturile de reducere a accesibilității produselor din tutun, de sensibilizare a opiniei publice la nivel comunitar în instituțiile de învățământ, transmite IPN.

„Este vital să ne concentrăm eforturile pe prevenirea consumului de tutun asupra tinerilor europeni. Activitatea ONG-urilor în comunicarea cu cetățenii privind pericolele consumului de tutun este o parte neprețuită a efortului Comisiei Europene. Vor fi recunoscute și recompensate inițiativele care ajută tinerii să se abțină de la tutun”, a spus Vytenis Andriukaitis, comisar european pentru sănătate și siguranță alimentară

Premiul I este în valoare de 20 000 de euro, premiul II – 15 000 de euro, iar premiul III – 10 000 mii de euro.

Toate informațiile necesare, inclusiv criteriile de eligibilitate, excludere și selecție, precum și regulile de acordare a premiului pot fi găsite pe https://ec.europa.eu/health/ngo_award/home_en.

Cererile urmează a fi depuse prin intermediul formularului online până la data de 15 iunie, accesând următorul link: https://ec.europa.eu/health/ngo_award/submit_your_project.

În luna septembrie, juriul va selecta zece dosare, iar în luna noiembrie vor fi anunțate organizațiile câștigătoare. Acestea vor fi premiate în cadrul unui eveniment la Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău