Premiile Gopo 2019 | Filmele cu cele mai multe nominalizări

  • 21 Februarie 2019 14:37
Premiile Gopo 2019 | Filmele cu cele mai multe nominalizări

“Moromeții 2” și “Îmi este indiferent...” se numără printre producțiile nominalizate la premiul Gopo pentru cel mai bun film la ediția de anul acesta a galei care recompensează excelența în cinematografia românească, informează Mediafax.

Juriul de preselecție a selectat în acest an 27 de filme care rămân în competiție pentru premiile românești în acest an, din 79 de producții eligibile de lung metraj, documentar și scurt-metraj.

Filmele cu cele mai multe nominalizări sunt: “Moromeții 2” (14), “Charleston” (13), “Dragoste 1. Câine” (11) și “Pororoca” (10). Astfel, 19 lungmetraje românești lansate în cinematografe în 2018 au fost luate în considerare de juriul din acest an pentru desemnarea nominalizărilor la cea de-a 13-a ediție a Galei Premiilor Gopo.

Pentru categoria cel mai bun regizor, nominalizările sunt: Andrei Crețulescu pentru “Charleston”, Florin Șerban pentru “Dragoste 1. Câine”, Radu Jude pentru “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, Stere Gulea pentru “Moromeții 2” și Constantin Popescu pentru “Pororoca”.

Silvana Mihai și Florentina Năstase (“Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”), Cosmina Stratan (“Dragoste 1. Câine”), Dorotheea Petre (“În pronunțare”) și Irina Velcescu (“Secretul fericirii”) concurează pentru statueta acordată celei mai bune actrițe într-un rol principal.

La categoria Cel mai bun actor într-un rol principal au fost nominalizați Șerban Pavlu (“Charleston”), Valeriu Andriuță ( “Dragoste 1. Câine”), Horațiu Mălăele (“Moromeții 2”), Bogdan Dumitrache (“Pororoca”) și Vasile Pavel (“Soldații. Poveste din Ferentari”).

La categoria Cel mai bun film european, criticii de film din juriul de nominalizări au votat pentru urmatoarele cinci titluri distribuite în cinematografele din România anul trecut: “Dovlatov” (regia Aleksey German), “Uciderea cerbului sacru” / “The Killing of a Sacred Deer” (regia Yorgos Lanthimos), “Utøya - 22 iulie” / “Utøya 22. juli” (regia Erik Poppe), “Chipuri, locuri” / “Visages villages” (regia JR, Agnès Varda), “Lumina dinăuntru” / “Un beau soleil intérieur” (regia Claire Denis).

Ediția a XIII-a a Galei premiilor Gopo are loc pe 19 martie, de la ora 20:00, la Teatrul Național din București.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău