Premiile Aspen 2023: Președinta Maia Sandu a primit Premiul „Mihnea Constantinescu - Leadership bazat pe valori”

  • 11 Decembrie 2023 13:41
Premiile Aspen 2023: Președinta Maia Sandu a primit Premiul „Mihnea Constantinescu - Leadership bazat pe valori”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a primit Premiul „Mihnea Constantinescu - Leadership bazat pe valori” acordat de Institutul Aspen România, în cadrul celei de a 13-a ediții a Galei Premiilor Aspen pentru Leadership, relatează Agerpres..

Evenimentul, desfășurat vinerea trecută și care a marcat 17 ani de activitate a Institutului, a adus recunoaștere persoanelor și organizațiilor care și-au lăsat amprenta asupra societății românești și globale în anul 2023, care au fost exemple de conduită etică și profesională, în domenii precum serviciul public, tehnologia, cercetarea și inovarea, arta sau patrimoniul cultural.

 „Prin premiul acordat, Institutul Aspen România își exprimă aprecierea față de eforturile neîntrerupte ale doamnei președintă de a păstra Republica Moldova pe traiectoria sa pro-europeană, demonstrând nu doar un înalt profesionalism, ci și calitățile unui model de leadership autentic", a precizat Institutul Aspen România, printr-un comunicat transmis luni AGERPRES.

În cadrul evenimentului, trofeul a fost primit în numele Maiei Sandu de către ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă.

Premiul „Mihnea Constantinescu - Leadership bazat pe valori” se acordă în fiecare an de către Institutul Aspen România unui lider din sectorul public sau unei organizații internaționale care s-a remarcat în domeniul său de activitate, sprijinind și promovând constant valorile unui model de leadership de excelență.

La edițiile precedente ale Galei Aspen, premiul a fost acordat unor personalități precum: Roberta Metsola (președintele Parlamentului European), Jens Stoltenberg (secretarul general al NATO), Pierre Moscovici (fost membru al Comisiei Europene), Michel Barnier (fost negociator-șef al Comisiei Europene pentru relația cu Regatul Unit al Marii Britanii) etc.

Alte premii acordate în cadrul Galei au fost:

* Premiul  „Serviciu Public cu Demnitate" - generalului Daniel Petrescu, șef al Statului Major al Apărării în perioada 1 decembrie 2019 - 30 noiembrie 2023, pentru eforturile excepționale în a-și îndeplini misiunea, devenind un model pentru comunitate datorită standardelor sale morale și profesionale impecabile

* Premiul  „Inovație și Tehnologie" - Răzvan Bologa, președinte al CyberKnowledge Club și CEO Nextlab.tech

* Premiul  „Artă și Societate" i-a revenit Muzeului de Artă Recentă (MARe)

* Premiul  „Patrimoniu Cultural și Societate" - proiectului "Ambulanța pentru Monumente", inițiat de Asociația Monumentum

* Premiul Aspen pentru  „Inițiativă Socială", votat de comunitatea absolvenților programelor de leadership ale Institutului Aspen România, a fost acordat proiectului  „Romania Debates", inițiat de Vlad Ciobanu, absolvent al Programului Aspen pentru Tineri Lideri.

Grantul din partea comunității de absolvenți ai programelor de leadership ale Institutului Aspen România a fost acordat proiectului  „Ai Jedi School", inițiat de Despina Donca, Claudia Gherman, David Timiș și Ciprian Zamfirescu, participanți în cadrul ediț

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,6 m/s
Sun
8
Mon
8
Tue
8
Wed
9
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău