Premierul Israelului și președintele Egiptului au discutat despre conflictul israeliano-palestinian și situația din Fâșia Gaza

  • 27 Septembrie 2018 14:20
Premierul Israelului și președintele Egiptului au discutat despre conflictul israeliano-palestinian și situația din Fâșia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi au discutat miercuri seara despre conflictul israeliano-palestinian și situația din Fâșia Gaza, au comunicat cele două părți joi, potrivit AFP.

În cursul întâlnirii desfășurate în marja Adunării Generale a ONU, cei doi oficiali au discutat despre 'modalitățile de relansare a procesului de pace. Președintele egiptean a subliniat că  această reglementare trebuie să 'fie conformă cu soluția a două state și cu acordurile internaționale în vigoare'.

Egiptul este una dintre cele doar două țări arabe care au încheiat pacea cu Israelul, în urma semnării acordurilor de la Camp David cu 40 de ani în urmă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele Autorității Naționale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, urmează să se adreseze astăzi Adunării Generale a ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău