Premierul Ungariei, Viktor Orbán, neagă Uniunea Eropeană, afirmă președintele Comisiei Europene

  • 25 Mai 2019 11:29
Premierul Ungariei, Viktor Orbán, neagă Uniunea Eropeană, afirmă președintele Comisiei Europene

Premierul ungar contestă Uniunea Europeană, a declarat președintele demisionar al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu acordat publicației germane Bild.

Politicianul creștin-democrat luxemburghez a subliniat în interviu, publicat în ediția de vineri a ziarului Bild, precum și pe pagina sa de socializare, că la mijlocul anilor 1990 a fost „unul dintre cei mai mari admiratori” ai lui Viktor Orbán, care „la vremea aceea era foarte curajos”.

La întrebarea dacă premierul Ungariei provoacă Uniunea Europeană, întruchipată de Juncker, președintele Comisiei Europene a subliniat că Viktor Orbán nu o provoacă, ci „neagă Uniunea Europeană”, iar între acestea două există o imensă diferență.

Jean-Claude Juncker a răspuns cu „nu” la întrebarea dacă direcția „mai multe state naționale, mai puțin Bruxelles”, reprezentată de Viktor Orbán, înseamnă viitorul UE.

„Nici nu ar mai exista UE dacă toată lumea ar acționa în mod egoist și național, precum Viktor Orbán”, a declarat Juncker, care a adăugat: Numai că majoritatea oamenilor susțin UE și de aceea „Orbán nu va reuși să își impună voința”.

La întrebarea dacă Ungaria va ieși din UE, președintele Comisiei Europene a răspuns cu „nu”. „În schimb, Orbán va rămâne Orbán; pentru el toți cei care nu se află la dreapta sa sunt socialiști de stânga ordodocși”, astfel „și eu, ceea ce este ridicol”. Politicianul luxemburghez, care se va retrage odată cu alegerea conducerii UE după alegerile europarlamentare, s-a referit și la cancelarul german Angela Merkel.

Referitor la valul migraționist care a avut loc în urmă cu patru ani, Juncker a precizat că liderul creștin-democrat al Guvernului german a „procedat corect în toamna anului 2015, iar istoria îi va da dreptate”.

”Adevărul este că, dacă Angela Merkel ar fi închis frontiera Germaniei, Austria și Ungaria s-ar fi prăbușit sub povara imigranților”, a conchis președintele Comsiei Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău