Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, a demisionat

  • 20 Mai 2019 18:19
Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, a demisionat

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a anunțat, luni, că va demisiona miercuri, după ședința săptămânală a guvernului de la Kiev, și că va participa la viitoarele alegeri parlamentare, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Groisman a făcut această declarație după ce noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat în discursul său de învestiturădizolvarea Radei Supreme (parlamentul unicameral), care îi este în mare parte ostilă, convocând alegeri legislative anticipate fără a mai aștepta scrutinul la termen prevăzut pentru 27 octombrie.

''Am luat decizia personală de a demisiona miercuri, după viitoarea reuniune a guvernului'', a spus Volodimir Groisman într-o intervenție televizată.

După preluarea oficială a funcției de președinte, Zelenski a invitat guvernul să-și prezinte demisia in corpore. Apelul său a fost auzit. La numai câteva minute după discurs, ministrul apărării ucrainean Stepan Poltorak și-a prezentat demisia. Totuși, Volodimir Zelenski a cerut de asemenea demisiile procurorului general, Iuri Luțenko, și a șefului SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), Vasili Grițak, ambii fideli lui Petro Poroșenko, conform Rbc-Ukraina.

Volodimir Zelenski a anunțat luni în discursul său inaugural că ''prima sa sarcină'' este să se ajungă la o încetare a focului în estul Ucrainei, unde de cinci ani trupele guvernamentale luptă împotriva rebelilor separatiști proruși. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău