Premierul Suedei încearcă să se întâlnească cu omologul său ungar pentru a discuta despre aderarea la NATO

  • 25 Ianuarie 17:20
Premierul Suedei încearcă să se întâlnească cu omologul său ungar pentru a discuta despre aderarea la NATO

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, încearcă să discute despre aderarea țării sale la NATO cu omologul său ungar, Viktor Orban, a anunțat joi guvernul de la Stockholm, conform Reuters.

Kristersson s-a oferit să se întâlnească cu Orban la Bruxelles, săptămâna viitoare, după ce i-a scris acestuia că va accepta invitația de a face o vizită la Budapesta "într-un moment convenabil pentru amândoi".

Orban îl invitase marți pe Kristersson la Budapesta pentru a negocia.

În scrisoarea citată de Reuters, premierul suedez a adăugat: "Sunt de acord cu dvs. că un dialog mai intensiv între țările noastre ar fi util".

Suedia a solicitat anul trecut să devină membră a NATO, dar procesul de aderare a fost întârziat de Turcia și Ungaria. Parlamentul de la Ankara a dat undă verde marți, iar în zilele următoare președintele turc Recep Tayyip Erdogan va semna probabil la rândul său pentru primirea Suediei în alianță.

Ungaria rămâne astfel singura membră a NATO care nu a ratificat aderarea Suediei, demers pentru care este necesară unanimitatea statelor aliate.

Parlamentul de la Budapesta nu se va întruni probabil în următoarea sesiune decât la jumătatea lui februarie. Președintele acestui for, Laszlo Kover, a declarat joi că nu există nicio urgență privind intrarea Suediei în NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău