Premierul spaniol și-a cerut scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19

  • 20 Mai 2020 16:18
Premierul spaniol și-a cerut scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19

Premierul spaniol Pedro Sanchez a prezentat miercuri scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei de COVID-19 în Spania și a cerut unitate pentru a ''desăvârși'' victoria împotriva noului coronavirus, transmite agenția EFE, citată de AGERPRES.

Sanchez s-a confruntat cu o dezbatere dură în parlamentul de la Madrid, unde executivul său a cerut sprijin pentru o nouă prelungire a stării de alertă, instrument juridic care-i permite să mențină restricții pentru a frâna epidemia.

''Este singura cale posibilă pentru a combate eficient virusul'', a subliniat premierul socialist spaniol în discursul prin care a cerut a cincea prelungire a stării de alertă decretate pe 14 martie. Întrucât guvernul coaliției progresiste nu dispune de majoritate în legislativ, acesta este nevoit să negocieze cu alte grupuri parlamentare, dar a ajuns deja la o înțelegere cu formațiunea liberală Ciudadanos.

În timp ce se amplifică protestele de stradă impulsionate de partidele de dreapta împotriva lui Pedro Sanchez, acesta din urmă a cerut clasei politice unitate pentru a depăși această criză. ''Am oprit împreună virusul, trebuie să desăvârșim în unitate această victorie și trebuie să începem de asemenea uniți reconstrucția socială și economică a țării'', a spus el în fața parlamentarilor.

Șeful executivului și-a cerut totodată scuze pentru ''propriile erori'' despre care a susținut că au fost determinate de ''urgența vremurilor, de penuria resurselor, lipsa unor precedente și caracterul excepțional'' al acestei crize.

Spania se numără printre țările cele mai îndoliate de pandemia de COVID-19, înregistrând până marți 27.778 de decese în rândul celor peste 232.000 de persoane testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Sursa FOTO: Euronews

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău