Premierul spaniol propune o lege care să împiedice adoptarea vreunei noi amnistii fiscale

  • 17 Iulie 2018 15:23
Premierul spaniol propune o lege care să împiedice adoptarea vreunei noi amnistii fiscale

Premierul socialist spaniol Pedro Sanchez a anunțat marți că va propune un proiect de lege pentru prevenirea fraudei fiscale și care va împiedica aprobarea vreunei noi amnistii fiscale, cum a fost cea promovată de precedentul guvern conservator, relatează publicația El Mundo.

Într-o intervenție în fața Congresului, Pedro Sanchez a spus că 'din nefericire' nu va putea face publice numele celor care au beneficiat de amnistia dată de guvernul conservator condus de Mariano Rajoy, deși anterior promisese că o va face.

'Mi-ar plăcea să fac acest lucru, dar din nefericire nu putem schimba un trecut deja decis, putem în schimb evita noi amnistii', a explicat șeful executivului de la Madrid, menționând că proiectul pe care-l va propune va face imposibil ca vreun guvern să mai poată aproba din nou o amnistie cum a fost cea elaborată de Cristóbal Montoro, ministru al trezoreriei și funcției publice în guvernul condus de Mariano Rajoy, amnistie anulată apoi de Tribunalul Constituțional.

De asemenea, proiectul de lege va consolida combaterea evaziunii fiscale, va permite publicarea de liste cu datornicii la fisc și va actualiza lista paradisurilor fiscale. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău