Premierul solicită investigații în cazul focarului de rujeolă

  • 10 August 2018 08:23
Premierul solicită investigații în cazul focarului de rujeolă

Prim-ministrul Pavel Filip solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să întreprindă măsuri urgente pentru a lichida focarul de rujeolă confirmat pe teritoriul Republicii Moldova și a evita extinderea bolii, transmite IPN.

Focarul de rujeolă a fost înregistrat într-o tabără de vară organizată în localitatea Morenii Noi, raionul Ungheni de către o confesiune religioasă. În total, au fost implicați 20 de copii: 8 din localitatea Beșghioz, câte 4 din satele Copceac și Cazaclia din raionul Ceadâr-Lunga, un caz a fost înregistrat în raionul Vulcănești și încă 3 în raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, din cei 20 de copii infectați doar trei au beneficiat de câte o doză de vaccin cu component rujeolic, ceea ce este insuficient.

Premierul a cerut oferirea asistenței medicale specializate copiilor infectați, precum și sesizarea organelor de drept în vederea inițierii unor investigații ample pentru stabilirea tuturor circumstanțelor izbucnirii focarului, dar și a persoanelor care se fac vinovate de acest lucru.

Potrivit Centrului de Sănătate Publică din Comrat, s-a constatat că rujeola a fost contactată de către câțiva copii în orașul Bolgrad din Ucraina, regiunea Odesa, unde au mers în vizită la rude. Ulterior acești copii, împreună cu părinții, dar și alte familii cu copii, au intrat într-o tabără de tip familial din localitatea Morenii Noi, raionul Ungheni. În total, la tabără au mers 24 de adulți și 74 de copii, unde s-au aflat o săptămână.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău