Premierul slovac și președinta Comisiei Europene se deplasează joi la Kiev

  • 06 Aprilie 2022 17:12
Premierul slovac și președinta Comisiei Europene se deplasează joi la Kiev

Premierul slovac Eduard Heger se va deplasa joi la Kiev, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează miercuri TASR, potrivit Agerpres.

După ședința de guvern săptămânală, șeful executivului slovac a anunțat că va călători la Kiev joi noaptea.

Eric Mamer, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că Ursula von der Leyen și șeful diplomației europene Josep Borrell se vor întâlni cu Vladimir Zelenski la Kiev în această săptămână.

''Întâlnirea (de la Kiev) va avea loc înaintea evenimentului 'Stand Up For Ukraine' care urmează să se desfășoare sâmbătă la Varșovia'', a spus Mamer.

Săptămâna trecută, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a vizitat Ucraina. Cu acel prilej, ea a exprimat disponibilitatea Uniunii Europene de a contribui la reconstrucția țării după invazia rusă.

Premierii Republicii Cehe, Poloniei și Sloveniei au vizitat Ucraina în luna martie, ajungând la Kiev cu trenul în semn de solidaritate cu ucrainenii nevoiți să-și părăsească propriile cămine din cauza agresiunii militare ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău