Premierul Serbiei susține că relațiile cu Rusia nu sunt un obstacol pentru aderarea Serbiei la UE

  • 26 Ianuarie 2018 13:11
Premierul Serbiei susține că relațiile cu Rusia nu sunt un obstacol pentru aderarea Serbiei la UE

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, care participă la Forumul economic mondial de la Davos, a declarat că Serbia este tot mai prezentă în tendințele mondiale actuale și că în timpul forumului a avut importante întâlniri cu investitori. Brnabic a apreciat că cele mai importante discuții le-a avut cu reprezentanții companiilor care sunt deja pe piața Serbiei de la care a primit confirmarea că sunt interesate de extinderea afacerilor în Serbia.

Brnabic a declarat că Serbia este singura țară din regiune care a participat la conferința „Noii lideri ai Europei”, fiind singura țară din regiune care a participat la elaborarea raportului „Restaurarea Europei”. „Astfel, Serbia este tot mai prezentă în tendințele actuale” – a declarat Brnabic, adăugând că în discursul său s-a referit la viitorul statelor din Balcanii de Vest și la viziunea sa asupra viitorului regiunii în Europa și a explicat de ce Balcanii de Vest sunt importanți pentru Europa și invers. A subliniat că Europa este tot mai interesată de investițiile în educație și știință, cercetare și dezvoltare și această abordare reprezintă o șansă pentru Serbia.

Brnabic a declarat că a fost întrebată despre relațiile Serbiei cu Rusia. „Nu evităm răspunsul la această întrebare. Suntem sinceri și este o bună ocazie să explicăm care sunt relațiile cu Rusia, dar și să confirmăm că aceste relații nu reprezintă un obstacol pentru parcursul european al Serbiei” – a subliniat Brnabic.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău