Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen: Este necesar ca Uniunea Europeană să sprijine R. Moldova

  • 03 Martie 2022 10:15
Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen: Este necesar ca Uniunea Europeană să sprijine R. Moldova

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, miercuri seara, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen , pentru a discuta despre situația de securitate în Ucraina și gestionarea fluxului de refugiați din această țară, informează un comunicat al Guvernului remis CaleaEuropeană.ro.

Conform sursei citate, vizita la București a președintei Comisiei confirmă solidaritatea și dorința executivului european de a susține eforturile Romaniei.

“Premierul a prezentat perspectiva asupra situației din Ucraina și impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea militară neprovocată, nejustificata și ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin. Prim-ministrul a evidențiat acțiunea Guvernului României alături de partenerii instituționali și non-guvernamentali în gestionarea refugiaților din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaților”, se arată în comunicat.

Totodată, șeful Guvernului a amintit și necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene și a partenerilor europeni pentru Republica Moldova. 

Într-o postare pe Twitter, șefa Comisiei Europene a salutat din nou faptul “românii îi primesc cu brațele deschise pe cei care fug de război”.

“Sunt aici pentru a le mulțumi și pentru a discuta despre cum îi putem sprijini cel mai bine”, a explicat von der Leyen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău