Premierul României, Nicolae Ciucă: Aderarea României la Schengen va facilita demersurile UE de a sprijini Ucraina și Republica Moldova

  • 12 Aprilie 2023 11:06
Premierul României, Nicolae Ciucă: Aderarea României la Schengen va facilita demersurile UE de a sprijini Ucraina și Republica Moldova

Aderarea României la Spațiul Schengen va facilita demersurile Uniunii Europene pentru sprijinirea tuturor țărilor de pe Flancul Estic, dar și a Ucrainei și Republicii Moldova, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă miercuri, după întâlnirea cu comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton.  

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit miercuri, la Palatul Victoria, pe Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, aflat în vizită oficială în România.

„Am discutat cu domnul comisar subiectul Schengen, care este foarte important nu doar pentru țara noastră, ci pentru întreg ansamblul de măsuri care se iau la nivel european. Și, odată ce vom dobândi acest statut, există o serie întreagă de aspecte care facilitează toate demersurile care se iau la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor de sprijin al tuturor țărilor de pe Flancul Estic, precum și al Ucrainei și Republicii Moldova. (...) Doresc să vorbesc și despre aspectul pe care l-am explicat domnului comisar în legătură cu relevanța pe care țara noastră ar căpăta-o în momentul în care ar deveni membru Schengen. Nu există niciun fel de dubiu că aici nu este vorba doar de libertatea de mișcare a cetățenilor, aici discutăm de libertatea de mișcare a afacerilor și a serviciilor, aspect care într-adevăr va facilita in extenso eforturile care se fac la nivelul Uniunii Europene pentru a sprijini atât Ucraina, cât și Republica Moldova”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău