Premierul României, Marcel Ciolacu, vine în vizită oficială în Republica Moldova. „Merg la Chișinău pentru a reconfirma sprijinul solid și fără echivoc al României”

  • 03 Octombrie 12:37
Premierul României, Marcel Ciolacu, vine în vizită oficială în Republica Moldova. „Merg la Chișinău pentru a reconfirma sprijinul solid și fără echivoc al României”

Premierul României, Marcel Ciolacu, se va afla mâine, 4 octombrie 2024, în vizită oficială în Republica Moldova împreună cu vicepremierul Marian Neacșu, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, și ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu.

„Merg la Chișinău pentru a reconfirma sprijinul solid și fără echivoc al României pentru Republica Moldova, pe toate palierele. Rămâneam vocea fermă ce susține integrarea europeană a Republicii Moldova, continuăm implementarea Acordului de 100 de milioane de euro, care generează proiecte de impact, și vom accelera interconectarea noastră în domenii vitale ca energia, infrastructura și transporturile. Toate aceste eforturi sunt în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Reconfirmarea opțiunii europene de către cetățeni, la alegerile din 20 octombrie, este însă crucială pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, singura cale spre dezvoltare și o viață mai bună”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului României. 

Agenda vizitei oficiale va include întrevederea prim-ministrului României cu omologul său, Dorin Recean, la finalul căreia cei doi premieri vor susține declarații comune de presă și vor participa la ceremonia de predare a microbuzelor școlare donate Republicii Moldova de către statul român.

De asemenea, șeful Executivului de la București va avea întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Aflat la Chișinău, prim-ministrul României va merge în vizită la Mitropolia Basarabiei, unde va avea o întrevedere cu Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
17
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău