Premierul României: „Subiectul unirii nu trebuie ascuns sub preș”

  • 05 Decembrie 2016 17:30
Premierul României: „Subiectul unirii nu trebuie ascuns sub preș”

Subiectul unirii Republicii Moldova cu România nu trebuie „ascuns sub preș”, a declarat luni șeful Executivului de la București, Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a fost prezent în studioul Adevărul LIVE, unde a făcut mai multe declarații legate de proiectul unionist și de relația dintre România și Republica Moldova după alegerea politicianului pro-rus Igor Dodon la șefia administrației prezidențiale de la Chișinău, scrie INFOPRUT.

„Nu cred că trebuie să ascundem undeva sub preș acest subiect. Însă trebuie să avem o discuție foarte pragmatică pe acest subiect și să nu fie un subiect folosit doar într-un mod populist în campaniile electorale de o parte și de alta a Prutului (…) E important să vedem realitatea așa cum e – și în Rep. Moldova, și în România. Și cred că nu trebuie să ocolim niciun subiect, dar trebuie să-l dezbatem cu capul pe umeri”, a afirmat premierul Dacian Cioloș.

În ceea ce privește atitudinea pe care o va adopta România în relațiile cu Republica Moldova în noul context prezidențial de peste Prut, Cioloș a făcut următorul comentariu: „Cu sau fără alegerea lui Igor Dodon, atâta vreme cât conducerea Rep. Moldova – și conducerea e formată din Parlament, din Guvern și Președinte, cu responsabilități care sunt clar definite de Constituția din Rep. Moldova -, atâta vreme cât Rep. Moldova își asumă un drum al democrației, un drum al dezvoltării economice bazată pe performanță, un drum european, va avea susținerea României. Și în mod clar Rep. Moldova rămâne un partener special pentru România, indiferent cine ar fi la conducere acolo, pentru că ceea ce România face pentru Rep. Moldova, n-o face pentru unii care trec vremelnic pe la conducerea Rep. Moldova, ci o face pentru cetățenii Rep. Moldova. Cred că e important ca acest mesaj să fie clar transmis cetățenilor Rep. Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău