Premierul român Marcel Ciolacu efectuează o vizită în Israel

  • 17 Octombrie 2023 11:26
Premierul român Marcel Ciolacu efectuează o vizită în Israel

Premierul român Marcel Ciolacu se află astăzi, 17 octombrie, în Statul Israel, unde va avea întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și cu reprezentanții comunității românești din această țară afectați de deteriorarea situației de securitate din zonă, a anunțat marți Guvernul, anunță hotnews.ro.

Oficialii români au ajuns în Israel cu un avion militar și cei doi premieri vor susține declarații comune de presă.

De asemenea, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011.

Premierul Marcel Ciolacu va fi însoțit în vizita în Statul Israel de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Peste 2100 de români, repatriați până acum din Israel

Peste 2.100 de cetățeni români au fost repatriați până acum din Israel, a anunțat vineri 13 octombrie Administrația Prezidențială, care a precizat că președintele Klaus Iohannis a avut o discuție telefonică cu omologul său israelian, Isaac Herzog.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cadrul convorbirii, Iohannis a condamnat încă o dată atacurile teroriste inacceptabile împotriva Israelului și a exprimat regretul că aceste acte violente s-au soldat cu numeroase victime în rândul civililor nevinovați.

350 de cetățeni români și membri de familie sunt în Fâșia Gaza. Peste 200 au cerut sprijin pentru repatriere

Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, a declarat luni pentru HotNews.ro că Ministerul Afacerilor Externe are în atenție un număr de 350 de cetățeni români și membri de familie care sunt în Fâșia Gaza. Dintre aceștia, peste 200 au solicitat până în prezent sprijin în vederea evacuării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău