Premierul român, Dacian Cioloș, în vizită la grădinița din Selemet

  • 26 August 2016 12:16
Premierul român, Dacian Cioloș, în vizită la grădinița din Selemet

Aflat în vizită în Republica Moldova, premierul român Dacian Cioloș a vizitat și grădinița din satul Selemet, raionul Cimișlia care a fost renovată datorită unui grant oferit de Guvernul României.

Delegația română înfrunte cu premierul dacian Cioloș a fost întâmpinată cu pâine și sare și  zeci de săteni cu mesajul  ”România mulțumim!”

Reparația grădiniței din Selemet a făcut parte dintr-un program mai amplu finanțat de Guvernul României. Doar pentru grădinița din această localitate au fost oferite 1,6 milioane de lei fiind schimbat acoperișul, geamurile dar efectuate și alte lucrări. Datorită acestora, în grădiniță vor fi mai multe grupe, iar numărul de copii va crește de la 106 la 160.

În total, din grantul de aproximativ 23 de milioane de euro oferite de România au fost reparate 832 de grădinițe din Republica Moldova, iar Dacian Cioloș a anunțat astăzi că acest proiect va fi prelungit, astfel, pentru acest an fiind preconizate încă trei milioane de euro. Totodată, el a declarat la Selemet că România va continua și va iniția și alte proiecte în domeniul educațional și de infrastructură și de dezvoltare a localităților din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău