Premierul Portugaliei avertizează că ar putea fi reintroduse unele restricții, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID

  • 16 Noiembrie 2021 19:03
Premierul Portugaliei avertizează că ar putea fi reintroduse unele restricții, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID

Premierul portughez, Antonio Costa, a anunțat marți că autoritățile din una dintre țările cu cea mai mare proporție de cetățeni vaccinați anti-COVID-19 ar putea reintroduce anumite măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului înaintea vacanței de la final de an, transmite Reuters.

''Trebuie să încercăm să acționăm acum astfel încât să atingem perioada de Crăciun cu mai puțină teamă. Cu cât mai târziu acționăm, cu atât mai mari sunt riscurile'', a subliniat Costa, transmite Agerpres.

El a precizat că este improbabil ca guvernul să reintroducă un lockdown și că noile măsuri sunt menite să ''perturbe viețile oamenilor cât mai puțin posibil''.

În Portugalia purtarea măștii sanitare încă este obligatorie în transportul public, în centrele comerciale și în locurile aglomerate, iar pentru accesul în cluburi sau la evenimente de amploare este nevoie de certificatul european COVID-19.

Numărul noilor cazuri zilnice este în creștere graduală în ultima lună în Portugalia, atingând sâmbătă 1.816 noi cazuri, un record în ultimele 60 de zile. Rata de infectare la 14 zile a ajuns luni la 156 de cazuri la 100.000 de persoane, aproape dublă decât în Spania vecină, unde proporția celor vaccinați împotriva COVID-19 este ușor mai redusă decât în Portugalia.

''Trebuie să încercăm să acționăm acum astfel încât să atingem perioada de Crăciun cu mai puțină teamă. Cu cât mai târziu acționăm, cu atât mai mari sunt riscurile'', a subliniat Costa.

Aproximativ 86% din populația de aproximativ 10 milioane de persoane a Portugaliei este vaccinată cu schema completă împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei au fost raportate în jur de 1,1 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și au fost înregistrate 18.265 decese asociate COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău