Premierul Poloniei cere NATO să ia măsuri concrete în criza migranților și invocă tratatul alianței

  • 14 Noiembrie 2021 16:03
Premierul Poloniei cere NATO să ia măsuri concrete în criza migranților și invocă tratatul alianței

NATO trebuie să întreprindă acțiuni concrete pentru soluționarea crizei migranților de la granița cu Belarus, a declarat duminică premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, adăugând că țara sa, Lituania și Letonia ar putea cere consultări în baza articolului 4 al tratatului alianeți nord-atlantice.

Potrivit art 4, orice membru al alianței poate solicita consultări atunci consideră că îi sunt amenințate integritatea teriorială, independența politică și securitate, transmite Reuters.

"Discutăm cu omologii noștri din Letonia și, în special, Lituania, dacă să activăm articolul 4 din Tratatul NATO”, a declarat premierul Mateusz Morawiecki într-un interviu pentru agenția națională de presă PAP.

"Nu este suficient să ne exprimăm public îngrijorarea, acum este nevoie de pași concreți și de angajamentul întregii alianțe”.

Mii de migranți ilegali se află în continuare la granița cu Belarus în încercarea de a forța intrarea în spațiul UE.

Poliția poloneză a anunțat duminică pe contul său de Twitter că un nou grup de 50 de migranți ilegali a pătruns în noaptea de sâmbătă spre duminică pe teritoriul Poloniei pe la granița cu Belarusul. Tensiunile continuă, în timp ce miniștrii de externe ai statelor membre UE vor anunța luni noi sanțiuni împotriva regimului de la Minsk, acuzat că orchestrează o nouă criză a migranților la frontierele blocului comunitar.

În același timp, după ce a negat orice amestec, președintele Rusiei Vladimir Putin s-a oferit duminică să ”ajute” la soluționarea crizei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău