Premierul polonez consideră Nord Stream 2 drept „o problemă politică, o mare amenințare”

  • 16 Februarie 2018 13:56
Premierul polonez consideră Nord Stream 2 drept „o problemă politică, o mare amenințare”

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, care întreprinde vineri o vizită la Berlin, va discuta cu cancelarul german, Angela Merkel, despre cooperarea politică și economică, despre viitorul Uniunii Europene, despre viitorul buget al UE și despre politica UE în domeniul migrației, relatează agenția de presă PAP.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi șefi de guvern se află și subiectul referitor la gazoductul Nord Stream 2, pe care Morawiecki îl consideră, potrivit PAP, drept ''o problemă politică, o mare amenințare''.

''În prezent, Rusia trebuie să trimită încă mai multe zeci de miliarde de metri cubi de gaz către Europa de Vest prin Ucraina'', a declarat premierul polonez, adăugând că atitudinea agresivă a Rusiei în estul Ucrainei a fost până acum atenuată de problema gazului.

''Când va fi creat Nord Stream 2, această dependență de Ucraina se va reduce la zero sau va fi una minimă. Ne putem imagina atunci scenariile politice și militare nefavorabile, și despre aceasta i-am avertizat pe partenerii mei, despre aceasta am discutat cu secretarul de stat american Rex Tillerson în cursul vizitei sale în urmă cu câteva săptămâni'', a afirmat Morawiecki.

Conducta Nord Stream 2, cu o lungime de 1.200 de km, potrivit site-ului Gazprom, și care va transporta gaz natural din Rusia către Europa pe sub Marea Baltică, va fi operațională până în 2019.

Punctul de intrare al conductei Nord Stream 2 în Marea Baltică va fi în zona Ust-Luga din regiunea rusă Leningrad. Apoi ea se va întinde pe sub Marea Baltică și punctul ei de ieșire în Germania va fi în zona Greifswald, aproape de punctul de ieșire al conductei Nord Stream. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău