Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu experții FMI

  • 16 Februarie 2017 18:12
Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu experții FMI gov.md

Parcursul următoarelor două săptămâni, misiunea Fondului Monetar Internațional va face o evaluare a situației macroeconomice din Republica Moldova și o revizuire pe dimensiunea de politici.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip de către noul șef al misiunii FMI, Ben Kelmanson, care a succedat-o în acest post pe Ivanna Vladkova-Hollar, începând cu luna ianuarie anul curent, transmite IPN.

Echipa FMI se află într-o misiune de evaluare în Republica Moldova în perioada 14-28 februarie. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii, premierul s-a arătat încrezător că strânsa conlucrare dintre Guvern și FMI se va menține și în următoarea perioadă, în care misiunea va fi condusă de Ben Kelmanson.

Șeful executivului a menționat că misiunea FMI va avea posibilitatea să facă o evaluare și o analiză a ultimelor evoluții din economie și a modului în care Guvernul implementează Programul convenit cu FMI. „Procesul de implementare a Programului cu FMI va fi tratat cu cea mai mare atenție și responsabilitate și va fi derulat în condiții de maximă transparență și eficiență”, a subliniat Pavel Filip.

Pe 7 noiembrie 2016, Guvernul și FMI au semnat un acord de colaborare, prin care Republica Moldova a primit o linie de credit de aproximativ 176 de milioane de dolari, dintre care 35 de milioane de dolari au fost deja alocate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău