Premierul Pavel Filip merge la New York

  • 19 Septembrie 2016 15:29
Premierul Pavel Filip merge la New York

Premierul Pavel Filip va pleca astăzi la New York pentru a participa la lucrările sesiunii anuale a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

În cadrul reuniunii, vor fi examinate Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Agendei 2030, adoptate de statele membre ale organizației, precum și posibilitățile de transpunere a acestora la nivel național. Totodată, participanții vor aborda provocările cu care se confruntă societatea internațională, inclusiv lupta împotriva actelor de violență și de terorism, combaterea sărăciei și menținerea păcii la nivel mondial.

În cadrul sesiunii va fi ales noul secretar general al ONU, care, de la 1 ianuarie anul viitor, îl va înlocui pe Ban Ki-moon. Printre candidații la această funcție se numără și fostașefă a diplomației de la Chișinău Natalia Gherman.

Premierul Pavel Fiip, de asemenea, va avea o serie de întrevederi bilaterale, în cadrul cărora vor fi discutate posibilitățile de intensificare a relațiilor diplomatice și de diversificare a cooperării în domeniile de interes comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău