Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru în România

  • 17 Martie 2017 15:26
Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru în România

Proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educației, finanțelor, justiției și al afacerilor interne vor fi discutate în cadrul vizitei de lucru pe care o va întreprinde premierul Pavel Filip pe 23 martie, la Piatra Neamț, România.

Potrivit Guvernului de la Chișinău, subiectul central al discuțiilor cu partea română  va fi interconectarea energetică dintre cele două state, după ce acest subiect a fost discutat astăzi de premierul Pavel Filip cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

În context, Premierul a menționat relațiile bilaterale foarte bune dintre Republica Moldova și România și sprijinul constant oferit de statul vecin. „România ne-a dat o mână de ajutor exact în momentul în care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie. Datorită asistenței financiare și a utilizării eficiente a acesteia, am reușit să deblocăm finanțările externe și să depășim criza în care s-a pomenit țara noastră în anul 2015”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, Ambasadorul României la Chișinău a reconfirmat disponibilitatea Bucureștiului de a susține parcursul nostru european: „Republica Moldova este o prioritate strategică în politica externă a României și suntem gata să vă ajutăm în atingerea obiectivului de integrare europeană a țării.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău