Premierul Pavel Filip a discutat despre investiții cu ambasadorul Germaniei în Republica Moldova

  • 13 Noiembrie 2017 17:48
Premierul Pavel Filip a discutat despre investiții cu ambasadorul Germaniei în Republica Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Julia Monar. Oficialii au analizat evoluțiile în implementarea agendei de reforme a Guvernului și au discutat despre perspectivele intensificării cooperării moldo-germane, inclusiv pe dimensiunea investițiilor.

Șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Cabinetului de miniștri și a făcut o radiografie a stării actuale de lucruri din Republica Moldova. Pavel Filip a subliniat că la baza tuturor acțiunilor Guvernului stă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Nu credem că doar prin declarații sau aprobarea unor legi ne apropiem de UE, ci prin reforme pe interior. Guvernul este axat pe schimbări fundamentale, de sistem, chiar dacă este necesar mai mult timp pentru a vedea efectele acestora”, a menționat Pavel Filip, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

În context, Ambasadoarea Germaniei la Chișinău a relevat importanța unui dialog direct, la toate nivelurile, cu statele europene, pentru a asigura vizibilitatea realizării agendei de reforme în Republica Moldova. Totodată, Julia Monar a accentuat că sunt necesare mai multe eforturi pentru a schimba percepția cetățenilor față de reforme și, în general, față de sprijinul pe care-l acordă UE țării noastre. 

În această ordine de idei, Șeful Executivului a specificat că un accent aparte este pus pe dezvoltarea economică a țării, ceea ce ar permite sporirea investițiilor sociale. „Am depus eforturi foarte mari pentru a schimba mediul de afaceri într-unul confortabil pentru business. Investitorii mari sunt atrași nu doar de nivelul jos al impozitelor, ci de faptul că investiția lor se va afla într-un mediu absolut securizat”, a notat Pavel Filip. 

Diplomatul german, la rândul său, a precizat: „Pentru un investitor este foarte importantă stabilitatea politică, pe lângă privilegiile pe care le oferă o anumită țară. Asanarea sectorului justiției și eliminarea corupției sunt importante nu doar pentru atragerea investitorilor, ci și pentru prestigiul politic al Republicii Moldova”. 

La finalul întrevederii, Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat recunoștință pentru sprijinul constant oferit de Germania țării noastre, iar Julia Monar a dat asigurări că suportul bilateral și cel în cadrul Uniunii Europene va continua.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău